Sunday, June 14, 2009

SPIRULINA

Apakah kita tertanya-tanya mengapa resiko penyakit2 terus meningkat di negara ini dan juga di seluruh dunia? Ia sering dikatakan bahawa "kita merupakan apa yang kita makan"-jika teruskan tabiat pemakanan ini, lama kelamaan persekitaran berasid dalam badan kita akan menyebabkan bermulanya penyakit2 kronik.

Salah satu cara untuk mengelakkannya adalah dengan mengambil makanan bealkali seperti spirulina secara tetap.Kealkalian spirulina akan membantu untuk mengimbangkan keasidan di dalam badan sementara membekalkan badan anda dengan pelbagai nutrien. Tidak perlu bersusah-payah untuk membeli sayur2an yang lebih di pasar atau memesan timun dan sayuran hijau eksra dengan nasi ayam @ mee anda. Beberapa biji spirulina dengan setiap hidangan boleh membantu menangani asidosis dengan berkesan.

Apa lagi, Spirulina yang kami paparkan adalah tulen serta organik dan disijilkan oleh Persatuan Makanan Kesihatan & Nutrisi Jepun sebagai makanan yang berfaedah bagi kesihatan. Anda boleh pasti bahawa anda mengambil yang terbaik untuk diri anda dan keluarga anda.

No comments:

Post a Comment